Welkom

Welkom

 

Welkom bij de 14e editie van de Galgenberg marathon, die gepland staat voor zaterdag 7 maart 2020.

Het is niet meer mogelijk in te schrijven voor deze editie. Alle startbewijzen zijn vergeven.


Deze run is een marathon waar in een groep wordt gelopen, onder leiding van een aantal mensen die het tempo aangeven en natuurlijk ook het parcours kennen.

Het parcours is heuvelachtig en gaat voor ongeveer 90% over bospaden en voor ongeveer 10% over verharde wegen. Er wordt gemiddeld 10 km per uur gelopen, heuvel op wat langzamer, heuvel af wat sneller.


We lopen in 4 groepen, ingedeeld naar snelheid, op basis van de geschatte tijd die iedere deelnemer bij de inschrijving opgeeft. Op deze manier kan iedere loper het parcours ontspannen (het is geen wedstrijd), maar toch een beetje aangepast aan eigen tempo uitlopen.


Om deel te kunnen nemen, moet een marathon over een vlak parcours in een tijd van ongeveer 4 uur tot maximaal 4:15u kunnen worden gelopen. Het parcours is niet vergelijkbaar met dat van een vlakke marathon over de weg. Bij het inschrijven wordt gevraagd om jouw tijd op een vlakke marathon. Geef een realistische tijd op zodat je ingedeeld kunt worden in de juiste groep. Dat is het leukste voor alle deelnemers.


De naam Galgenberg is ontleend aan een heuvel in de buurt van Amerongen, waar eeuwen geleden een executieplaats was, tijdens de loop zullen we even stil staan bij "onze naamgever".


Met een maximum aantal van 100 lopers kunnen we dit succesvol uitvoeren. Ieder loopt voor eigen risico. Het is een z.g. wilde loop, er is geen formele organisatie en er is dus ook geen organisatie verantwoordelijk. Maar wij doen met elkaar en doen maximaal ons best om het een ieder 42 km naar de zin te maken.


Ook dit jaar wordt het inschrijfgeld besteed aan een nader te kiezen

goed doel. De ontvangen bedragen in 2017, 2018 en 2019 worden

gebruikt als donatie aan de realisatie van een trimbaan in de bossen.

Deze zal voor een ieder te gebruiken zijn. De trimbaan is in april 2018

gerealiseerd en wordt nu uitgebreid met meer toestellen.Copyright @ All Rights Reserved